• Begin morgen met lezen!
  • Heb je een vraag? Neem contact met mij op.
  • Begin morgen met lezen!
  • Heb je een vraag? Neem contact met mij op.

Over Melvin Pietersz

Ik ben Melvin Pietersz, geboren in 1975, en getrouwd met Tamara. Samen hebben wij twee zonen, Noah en Josiah. Ik heb een Molukse achtergrond.

De bijbel en financiën. Voor mij is dat een onlosmakelijke combinatie. Ik heb een opleiding gevolgd aan de Portland Bible College in Oregon, USA, en ben daarna bijbelstudies voor de kerk gaan verzorgen. Maar ik wilde meer en het bank- en verzekeringswezen trok mij. Mijn baan bij Rabobank Doesburg zorgde ervoor dat ik mijn studie Bedrijfseconomie oppakte. Tegelijkertijd bestudeerde ik de bijbel om te ontdekken wat God over financiën en economie te vertellen had.

Ruim voor ik de studie bedrijfseconomie had afgerond, maakte ik de overstap naar Qredits Microfinanciering Nederland. Hier leerde ik over zakelijke financieringen, incasso en beheer. Ik heb veel ondernemers gesproken die in financiële problemen zijn gekomen en soms door de bomen het bos niet meer zagen. Naast de financiële problemen hoor ik ook over hun privéproblemen; dat is soms best heftig.

Mijn ervaringen in en met de kerk en bij Qredits vormen een mooie basis om over het thema financiën te praten. Het is mijn doel om mensen te wijzen op Gods economie. Dat de mensen weten dat er een ander geluid is en dat het ook concreet toegepast kan worden in het dagelijks leven.